دکتر مهدی ابراهیمی نژاد در اول فروردین ۱۳۳۲ در خانوادهای مذهبی و متدین متولد شدند. پدرشان با مناعت طبع و ایمان و پشتکار در عین تنگدستی توانست فرزندان خود را طوری تربیت کند که افرادی متخصص و متعهد و خدمتگزار به جامعه تحویل دادند. صداقت و پاکدامنی این خانواده باعث شد شهید حسین ابراهیمی نژاد را در عملیات کربلای ۵ تقدیم اسلام نمایند.
دکتر مهدی ابراهیمی نژاد دوران ابتدایی را در دبستان ستوده نیا و دوران متوسطه تا سال چهارم را در دبستان ششم بهمن (امام خمینی فعلی) در شهرستان بافت گذراندند. در سال ۱۳۵۰ در رشته ریاضی از دبیرستان غزالی رفسنجان دیپلم گرفت. سپس با عشق و علاقه ای که به معلمی داشت، وارد دانشسرای راهنمایی کرمان شدند و از سال ۱۳۵۲ به شغل معلمی پرداختند و همزمان در مدرسه عالی مدیریت وابسته به دانشگاه کرمان ادامه تحصیل دادند و در سال ۱۳۵۶ در رشته مدیریت بازرگانی موفق به دریافت درجه کارشناسی شدند. در سال ۱۳۶۶ از دانشگاه تربیت مدرس تهران موفق به اخذ کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (با گرایش مالی) شده، به عضویت هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در آمدند.
پس از چندین سال تحقیق و تدریس در دانشکده اقتصاد و پس از موفقیت در کنکور اعزام به خارج در سال ۱۳۷۰، برای طی دوره دکتری به کشور استرالیا عزیمت نمودند. در این دوره ضمن تحصیل و تحقیق به مدت ۲ سال به عنوان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه های ملبورن استرالیا انتخاب شدند.
در سال ۱۳۷۴ پس از اتمام پایان نامه تحت عنوان “مطالعه تطبیقی خصوصی سازی موسسات اقتصادی در ایران و مالزی” در دانشگاه ویکتوریای ملبورن استرالیا، موفق به اخذ دکترای تخصصی PH.D در رشته مدیریت دولتی با گرایش اقتصاد گردیده و برای ادامه خدمت به مملکت اسلامی بازگشتند و با تاسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد، در همان سال به عنوان ریاست دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان مشغول به خدمت شدند.
پانزده سال تحقیق و تدریس دانشگاهی و نیز مسئولیت کتابخانه مرکزی دانشگاه کرمان، فرصصت مناسبی به دست داد تا به طور علمی و ریشه ای، روی کاستیهای اقتصادی و اجتماعی جامعه تحقیقات و مطالعات عمیق انجام دهد و راهکارهای علمی و عملی مناسبی برای ان پیدا کنند از جمله فعالیتهای علمی ایشان میتوان به تألیف۲۰ جلد کتاب از جمله چهار کتاب دانشگاهی، کتب علمی و فرهنگی و مقاله اشاره کرد که پارهای از آنها عبارتند از:
سازمانهای پولی و مالی بین المللی (چاپ دوازدهم)
مدیریت استراتژیک در بازرگانی و صنایع (چاپ ششم)
فرآیند تهیه و تنظیم و کنترل بودجه (چاپ چهاردهم)
اندیشههای سیاسی در مدیریت اسلامی (رویکردی سیاسی- تطبیقی)
همچنین ایشان به عنوان عضو خانواده شهید، به تالیف کتابهای سرگذشت زندگی سرداران شهید “سید حمید میر افضلی”، شهید”حاج احمد امینی” و شهید”حاج عباس حسینی” و کتاب “مدیریت و فرماندهی در دوران هشت سال دفاع مقدس” پرداختهاند.
عضویت در کمیته بهره وری اداره کل تعاون استان و نیز عضویت در هستهی مطالعاتی موسسهی مطالعات و پژوهشهای بازرگانی استان کرمان، از دیگر تجارب علمی و تحقیقاتی ایشان است.
آشنایی وی با نام و نهضت امام خمینی(ره) از دوران دبستان و از سن ۱۰ سالگی آغاز شد. پس از مدتی در دوران دبیرستان و تربیت معلم با افکار آیت الله مطهری و دکتر علی شریعتی آشنا شده و با کتابهای آنها خو گرفت. معلمی در نقاط دور و نزدیک ایشان را با زندگی و درد و رنجهای مردم آشنا کرد و از آنجا که خود نیز از طبقه متوسط جامعه بود، مشکلات مردم را به خوبی درک کرد. دوران فعالیت در آموزش و پرورش و تدریس در دبیرستانهای شهرستانهای بافت و رفسنجان و نیز تصدی ریاست دبیرستانهای سید مصطفی خمینی شهرستان بافت و سید جمال الدین اسد آبادی رفسنجان ایشان را با مسائل جوانان و مشکلات آنها از نزدیک و به طور ملموس آشنا کرد؛ همچنین باعث شد تا شناخت کاملی از آموزش و پرورش داشته باشند. در سال های ۶۲-۶۱ سرپرست فرماندار رفسنجان بودند و مسائل سیاسی و اجتماعی منطقه را به طور عمیق و همه جانبه درک کرده و در تمام این دوران ، در حد توان به سامان دهی معضلات اجتماعی موجود پرداختند و از آنجا که مردم را همیشه ولی نعمت خود میدانستند، خالصانه در راستای عدالت اسلامی در حل مشکلات تلاش کردند. در تمامی فعالیتها سرلوحهی زندگی ایشان صداقت، پاکدامنی، درستکاری و طرفداری از حق مردم بوده است و هرگز منافع شخصی را بر منافع عمومی ترجیح ندادهاند، گواه این مطلب زندگی ساده همیشگی ایشان است.
چرا دکتر مهدی ابراهیمی نژاد نامزد نمایندگی مجلس شدند؟
آمادگی برای قبول مسئولیت و پذیرش آن بر اساس احساس تکلیفی است که هر انسان واجد شرایطی مکلف به انجام آن است. هر گونه تلاش برای حضور در صحنه خدمت و مدیریت جامعه اسلامی بر همین مبنا، باید با تأسی از رهبران و پیشوایان دینی صورت گیرد. امام حسین علیه السلام علت حرکت خود را چنین بیان فرمودند: «خدایا! تو میدانی که آنچه را که از ما سر میزند، نه برای آن است که قدرت و حکومتی را از دست کسی برای خود بگیریم و نه به خاطر این است که به بازماندهی حطام دنیا برسیم، اما تلاش ما بدان جهت است که نشانههای دین تو را برگردانیم و اصلاح را در سرزمینهای تو آشکار سازیم، تا بندگان ستم کشیدهی تو به آرامش و امنیت برسند و حدود شریعت به تعطیل کشیده شدهی تو، به اجرا در آید».
با توجه به تعهدی که در جهت اجرای آرمان های ملی و احقاق حقوق مردم و حفظ و صیانت آزادیهای مبتنی بر کرامت انسانی، در چارچوب ایران برای همه احساس میکنند و وظیفه دانستند که با تمام توان در انتخابات مجلس دوره دهم شرکت کنند.
تحقیقات انجام شده نشان میدهد که ۴۴% از مباحث مجلس در زمینههای اقتصادی، حدود ۳۰% در مورد مسائل فرهنگی-اجتماعی و ۲۲% در زمینه مسائل سیاسی و امنیتی است. واضح است که تخصص و تجربه طولانی دکتر مهدی ابراهیمی نژاد در مسائل اقتصادی، مدیریتی، فرهنگی و سیاسی میتواند در حل مشکلات دولت و مردم نقش مهمی ایفا نماید.
مولای متقیان علی ابن ابی طالب میفرماید: “الیمین و الشمال المظله و طریق الوسطی هی الجاده
راست روی و چپ روی حرکت به طرف گمراهی است و طریق میانه روی راه اصلی است.
ریاست دانشکده مدیریت و اقتصاد، مدیریت بخش مدیریت، ریاست دانشگاه ولی عصر (عج) و مدیر کل آموزش فنی و حرفهای، مسئولیتهای ایشان در مدت ۲۰ سال گذشته بوده است.
تجارب عمیق سیاسی و مبارزاتی، مدیریتی و اجرایی طی دهه های اخیر از ایشان انسان متعهد، متخصص و شایستهای ساخته است.
خدمات و نیازهای شهری و روستایی
مردم تلاشگر و زحمتکش استان کرمان که سهم عمدهای در تولید و درآمد ملی و توسعه اقتصادی کشور دارند، شایسته دریافت خدمات ارزنده ای هستند. این مردم شایستهی نمایندهای دلسوز آگاه، متعهد، درستکار و با فرهنگ هستند که با استفاده از حق نظارت خود بر قوه مجریه، از طریق تذکر و سؤال از مسئولان و استفاده از دیگر ساز و کارهای قانونی، مسائل رفاهی شهر و روستاهای دور و نزدیک را حل کند.
مردم بهتر از هرکس میدانند که چگونه غرض ورزیها باعث باقی ماندن مشکلات در سطح منطقه شده است و کاملا حق دارند که با انتخاب فردی از جنس خود که درد آنها را بفهمد، مشکلات را از سر راه خود بردارند.
مشکلات جوانان
با توجه به درصد بالای جمعیت جوان کشور، لازم است به جونان توجه ویژهای صورت گیرد تا از انرژی بالقوه آنان در کسب افتخارات در میادین علمی و رزشی، هنری، ابتکار و خلاقیت، سازندگی و اعتلای کشور استفاده شود.
باید در زمینه فراهم نمودن امکانات اشتغال، ازدواج برای جوانان و ایجاد کار و شغل و مسکن مورد نیاز آنها اقدام اساسی صورت بگیرد.
دیدگاههای اقتصادی دکتر مهدی ابراهیمی نژاد
۷۴۷۴۳۶
امروزه در اقتصاد جامعه عدم تعادلی به وجود آمده که موجب شده گروهی ثروتهای افسانهای به دست آورده و گروهی دچار فقر و تیره روزی شوند. اختلاف طبقاتی شدیدی که از این عدم تعادل حاصل میشود، زمینهای را برای واردات به نفع یک طبقهی خاص فراهم میکند که عدم تعادل در تراز پرداختهای خارجی و کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه استقراض خارجی و فروش منابع و ثروتهای ملی را به دنبال دارد، که این امر زمینه سلطه بیگانگان را بر اقتصاد کشور فراهم میکند.
گرانی، تورم و بیکاری، جرایمی از قبیل قاچاق، تبهکاری، سوء استفاده، سرقت، کلاهبرداری، رشوه، اختلاس، ورشکستگی، ناامنی، افزایش آمار طلاق و اختلافات خانوادگی و بسیاری نابسامانیهای دیگر از عوارض عدم مدیریت اقتصادی آن است.
آینده مطللوب اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بستگی به استفاده از راه حلهای مناسب برای مسائل و مشکلات یاد شده دارد. با توجه به روند قانون گرایی و آزادی بیان و اندیشه که حق مردم و نمایندگان مردم است، باید در سطح کلان اقتصادی برای مسائل اساسی جامعه تصمیم گیری شود.
اشتغال و رفع مشکل بیکاری، تامین عدالت اجتماعی، حل مشکل تورم، هدایت سرمایه گذاری و تولید، نقش بخش خصوصی و میزان دخالت دولت در اقتصاد از طرفی و حل ابهام سرمایه گذاری خارجی، آزاد سازی و تعدیل اقتصادی، پیوستن به سازمانهای بین المللی مانند سازمان تجارت جهانی از طرف دیگر، مواردی هستند که بایستی مجلس در مورد آنها به نحوی تصمیم گیری کند که منافع ملی و استقلال سیاسی و اقتصادی مملکت را ضمانت نماید و راه هر گونه تسلط اقتصادی و سیاسی بیگانگان بر کشور را مسدود سازد.
در مورد اشتغال و رفع مشکل بیکاری در سطح مساله فرار سرمایه ها از منطقه را حل کرد و روحیه تولید را تقویت نمود، امنیت سرمایه گذاری را تامین و بستر سازی در بخش های کارآفرینی را فراهم کرد.